3/15/11

DIGITAL PAINTING.PETKO TODOROV



BULART GALLERY
RAYA GEORGIEVA FOUNDATION
present
PETKO TODOROV . DIGITAL PAINTING

17 march 2011 at 6 pm
VARNA.22 SHIPKA STR.BULART GALLERY

WELCOME!

На 17 март / четвъртък / от 18 ч в салона на галерия „Буларт „ на ул. Шипка 22 във Варна ще бъде представена самостоятелната изложба „Дигитална живопис” на младия варненски художник Петко Тодоров.
Изложбата е част от програмата „Младо изкуство „ на фондация „Рая Георгиева „, чиято цел е да подпомага и популяризира творчеството на художници до 35 г.

Петко Тодоров е роден през 1977 г във Варна. Завършил е Факултета по изобразително изкуство във ВТУ, Велико Търново, специалност ,,Педагогика на изобрателното изкуство”, с придобита степен бакалавър / 2002/ , а през 2004 завършва магистратура по графика в Националната Художествена Академия, София. Работи в областта на съвременните графични техники, като творческите му интереси са фокусирани върху проблемите на урбанизацията и човешките взаимоотношения. В настоящия проект авторът със средствата на новите медии разказва притча за виртуалния човек, чийто сетивност и вътрешен живот урбанизацията и технократизирането не променят. Двойнствената човешка природа, противоречията на градския живот са пречупени през призмата на съвремите модели за естетика.
Петко Тодоров е познат на варненската публика от редовното си участие на изданията на международното биенале на графиката във Варна. Представял е свои творби и на Триеналето на графика в София. Това е втората му самостоятелна изложба, своеобразно продължение на играта подета от него на contempo - уикенда за съвременно изкуство през 2009 , където в пространството на галерия „Архис” подаде първите реплики, диалога ще продължи в „Буларт” в четвъртък от 18 ч.


No comments: